Pizza Margherita con Bufala


Pizza Margherita con Bufala is een klassieke Italiaanse pizza met verse buffelmozzarella. Deze pizza is heerlijk simpel en puur van smaak. Het deeg wordt gemaakt met bloem, water, gist en zout en krijgt een lange rijstijd om een luchtige en krokante korst te creeren. De tomatensaus bestaat uit gezeefde tomaten, olijfolie, knoflook en basilicum. Als topping wordt de pizza belegd met plakjes buffelmozzarella en verse basilicumblaadjes. Na een korte baktijd in de oven is de Pizza Margherita con Bufala klaar om te genieten. Dit recept is voor 2 grote pizza’s of 4 kleine pizza’s.

Voorbereidingstijd:2 uur
Kooktijd:12-15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:2


Ingredienten:
  • 350 gram bloem
  • 225 ml water (op kamertemperatuur)
  • 7 gram instant gist
  • 8 gram zout
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • 250 gram buffelmozzarella (in plakjes gesneden)


Stap voor stap bereiding:
  1. Begin met het maken van het pizzadeeg. Meng de bloem, water, gist en zout in een grote kom. Kneed het deeg met je handen of met een deeghaak tot een soepel en elastisch deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg ongeveer 1,5 uur rijzen op een warme plek, totdat het in volume is verdubbeld.
  2. Verwarm de oven voor op de hoogste stand, meestal 250 graden Celsius.
  3. Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus sudderen op laag vuur totdat deze iets is ingedikt.
  4. Verdeel het gerezen deeg in 2 grote bollen of 4 kleine bollen. Rol elke bol uit tot een ronde pizzabodem op een met bloem bestoven werkblad.
  5. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus over de bodems en beleg met plakjes buffelmozzarella.
  6. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of totdat de korst goudbruin en knapperig is.
  7. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de verse basilicumblaadjes over de pizza’s. Snijd de pizza’s in punten en serveer direct.

Pizza Margherita con Bufala

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *