Pizza is een populaire maaltijd die over de hele wereld geliefd is. Er zijn ontelbare variaties van dit heerlijke gerecht, maar vandaag willen we je graag kennis laten maken met een klassieker: de Pizza Diavola. Deze pittige pizza heeft zijn naam te danken aan de pittige ingrediënten die gebruikt worden, zoals pikante salami en chili pepers. In dit artikel delen we graag het recept voor deze heerlijke pittige pizza!

Om te beginnen heb je natuurlijk een goede pizzabodem nodig. Je kunt ervoor kiezen om zelf het deeg te maken, maar tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare pizzabodems van goede kwaliteit verkrijgbaar in de supermarkt. Dit bespaart je wat tijd en moeite, maar als je het leuk vindt om vanaf nul te beginnen, dan kun je zeker je eigen pizzadeeg maken.

Ingrediënten voor de pizzabodem:
– 250 gram bloem
– 1 theelepel droge gist
– 1 theelepel zout
– 150 ml lauw water
– 1 eetlepel olijfolie

Meng de bloem, gist en zout in een kom. Voeg geleidelijk het water en de olijfolie toe en kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen op een warme plek, totdat het in volume is verdubbeld. Rol het deeg uit tot een dunne pizzabodem en leg het op een met bloem bestoven bakplaat.

Nu is het tijd om de topping voor de Pizza Diavola voor te bereiden. We beginnen met het maken van de saus.

Ingrediënten voor de pizzasaus:
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– zout en peper naar smaak

Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook kort aan totdat deze begint te geuren. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.

Nu we de saus klaar hebben, kunnen we de topping voor de Pizza Diavola samenstellen. Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

Ingrediënten voor de topping:
– 100 gram pikante salami, in plakjes gesneden
– 1 rode ui, in ringen gesneden
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 jalapeno peper, in dunne plakjes gesneden
– 100 gram mozzarella kaas, in plakjes gesneden
– gedroogde chilivlokken naar smaak

Verdeel de pizzasaus gelijkmatig over de pizzabodem. Beleg de pizza vervolgens met de plakjes pikante salami, rode ui, rode paprika, jalapeno peper en mozzarella kaas. Bestrooi de pizza tot slot met wat gedroogde chilivlokken om het geheel wat extra pit te geven.

Bak de Pizza Diavola in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius gedurende ongeveer 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de randen van de bodem goudbruin zijn.

En voilà, je zelfgemaakte Pizza Diavola is klaar om geserveerd te worden! Serveer de pizza met een frisse salade en geniet van deze heerlijke pittige smaakexplosie.

Of je nu een liefhebber bent van pittig eten of gewoon zin hebt in een klassieke Pizza Diavola, dit recept biedt de perfecte combinatie van smaken om je smaakpapillen te prikkelen. Probeer het zelf en ontdek waarom deze pizza wereldwijd zo geliefd is!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *