Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Pizza Capricciosa


Pizza Capricciosa is een klassieke Italiaanse pizza met een heerlijke combinatie van smaken. Het is een favoriet onder pizza liefhebbers over de hele wereld. Deze pizza is belegd met tomatensaus, mozzarella, ham, champignons, artisjokken, olijven en oregano. De dunne en knapperige korst maakt deze pizza nog lekkerder. Het maken van een Pizza Capricciosa is helemaal niet moeilijk en je kunt er eenvoudig je eigen draai aan geven. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke Pizza Capricciosa.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 1 pizzadeeg
  • 200 ml tomatensaus
  • 150 g mozzarella, in plakjes
  • 100 g ham, in plakjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 4 artisjokkenharten, gehalveerd
  • 8 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte.
  3. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Besmeer het deeg gelijkmatig met tomatensaus.
  5. Beleg de pizza met plakjes mozzarella, ham, champignons, artisjokkenharten en olijven.
  6. Bestrooi de pizza met oregano, zout en peper naar smaak.
  7. Besprenkel de pizza lichtjes met olijfolie.
  8. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is.
  9. Haal de pizza uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
  10. Serveer de Pizza Capricciosa warm en geniet ervan!

Pizza Capricciosa

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *