De Basis pizza saus is een essentieel onderdeel van het maken van een heerlijke pizza. Het is een eenvoudige saus die met slechts enkele ingrediënten kan worden bereid, maar de smaak is buitengewoon lekker.

Om te beginnen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje gepelde tomaten
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– Een snufje zout en peper naar smaak

Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak het kort mee om de smaken vrij te laten komen.

Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe aan de pan. Je kunt ervoor kiezen om de tomaten in kleine stukjes te snijden of ze met een lepel te breken terwijl je ze toevoegt. Roer de saus goed door en breng deze aan de kook. Zodra de saus kookt, zet je het vuur laag en laat je de saus sudderen.

Voeg nu de gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper toe aan de saus. Proef de saus en voeg indien nodig meer kruiden of zout toe naar smaak. Laat de saus ongeveer 15-20 minuten op laag vuur sudderen, zodat alle smaken goed kunnen mengen.

Als de saus te dik is, kun je een beetje water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken. Als je van een gladde saus houdt, kun je de saus pureren met behulp van een staafmixer of een blender.

De basis pizza saus is nu klaar om gebruikt te worden op jouw zelfgemaakte pizza. Je kunt de saus rechtstreeks op de pizzabodem smeren of eerst de saus laten afkoelen voordat je deze gebruikt.

Variatiemogelijkheden:
– Om de saus wat pittiger te maken, voeg je een snufje cayennepeper toe.
– Voor een extra rijke en romige saus, kun je een scheutje room of melk toevoegen tijdens het sudderen.
– Voeg verse kruiden zoals basilicum of oregano toe aan de saus voor nog meer smaak.

Met deze basis pizza saus kun je eindeloos variëren. Voeg jouw favoriete toppings en kaas toe en bak de pizza in de oven tot de korst goudbruin is. Geniet van jouw zelfgemaakte pizza met de heerlijke basis pizza saus!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *